Gör restaurangen mer attraktiv med utomhusmatta

En utomhusmatta är ett måste för din restaurang om du vill locka besökare. Det gör nämligen att restaurangen känns mer inbjudande och det bidrar till fler kunder. Med en så enkel sak som en utomhusmatta blir din restaurang mer lönsam både på kort och lång sikt.

Lyxa till det med en röd matta

Riktigt lyxiga restauranger och hotell har en röd matta som leder fram till entrén och det kan du också ha. Oavsett om din restaurang har en Michelinstjärna eller ej, kan en röd matta göra susen för restaurangen. Även om utomhusmattan inte är röd, kan en matta kännas mer inbjudande och få fler potentiella gäster att välja just din restaurang. Dessutom kan du skräddarsy mattan så att restaurangens logga står på mattan, vilket ger en indirekt marknadsföring.

Inred uteserveringen med en utomhusmatta

En utomhusmatta passar bra även för dig som vill inreda uteserveringen som ett uterum med en hemtrevligare känsla. Lägg mattan där den syns och där risken för spill inte är så stor. Undvik att lägga mattan under borden eller precis bredvid. Lägg den där den syns och ger en hemtrevlig känsla. Välj gärna en matta som matchar restaurangens tema, exempelvis genom att välja samma färgskala som på företagsskylten.

Tänk på det här vid val av utomhusmatta

För att mattan ska bli så bra som möjligt är det viktigt att ha några saker i åtanke innan du köper din matta. Tänk på att mattan inte får orsaka fallolyckor för varken personalen eller gästerna. Mattan måste därför ligga stadigt på plats och inte riskera att bli knölig eller vika sig i första taget. Den bör dessutom vara enkel att rengöra då smuts och mat snabbt kan göra den smutsig. Välj en matta som antingen kan tvättas i tvättmaskinen eller rengöras för hand med en piassavakvast, varmvatten och diskmedel. En bra utomhusmatta ska tåla att vara ute i ur och skur året runt, så lägg gärna några kronor extra på en bra matta för att få en som håller måttet.