Får man vejpa på restaurang?

I Sverige är det sedan många år förbjudet att röka inomhus på offentliga platser, men hur är det med vaping? Här nedan får du svaret!

Olika vapes för dig som vill sluta röka

Om du försöker sluta röka kan det vara bättre att börja med vapes för att lättare trappa ner. Det finns många sorter av vapes, exempelvis Lost Mary Vape, som finns i många olika smaker. Men det finns även många andra produkter och smaker att välja mellan. Just Lost Mary Vape är en engångsvape, vilket kan vara bra att känna till innan du köper den. Som ett alternativ till vapes finns så klart även vitt snus om du hellre föredrar det. Tänk dock på att samtliga produkter innehåller en hel del nikotin och du kommer därför fortsätta att upprätthålla ditt nikotinberoende. Det är trots allt nikotinet som i stor utsträckning gör dig fast i beroendet att röka eller snusa och du bör därför sträva efter att försöka trappa ner på just nikotinanvändningen. Om du behöver hjälp med att sluta röka kan du vända dig till 1177 för att få professionella tips och råd.

Det här bör du tänka på vid vaping

Det är viktigt att känna till att du som använder vapes på offentliga platser kan göra dig skyldig till brott. Vaping anses nämligen vara samma sak som rökning. Det innebär att du varken får röka eller vejpa på offentliga platser och dessa inkluderar restauranger. Eftersom det numera även är olagligt att röka på uteserveringar, får du med andra ord inte använda din vape när du sitter på ett utomhuscafé eller liknande heller. Däremot går det ju bra att använda dig av vitt snus i den typen av sammanhang, vilket kan vara ett alternativ om du måste få i dig nikotin under tiden.