Nöjdare restaurangbesökare med kundundersökningar

Om du driver en restaurang vill du vara säker på att ge dina gäster bästa service och göra allt för att de verkligen ska vilja återkomma. Med kundundersökningar kan du enkelt ta reda på vad dina restaurangbesökare tycker och lättare utveckla verksamheten åt rätt håll.

Använd smarta enkätverktyg

Så gott som alla företag gör undersökningar, särskilt företag online. Om du driver en restaurang möter du kunderna fysiskt. Då kan det vara svårare att göra enkäter. Förvisso brukar många kunder betygsätta restauranger och matställen online. Det kan ge dig mycket input. Men det är främst de riktigt nöjda och missnöjda besökarna som skriver. Det är inte heller säkert att du får svar på de frågor som du verkligen behöver få besvarade. Då är det smartare att skapa undersökningar online. Du kan helt gratis testa Ungappeds enkätverktyg som hjälper dig att skapa professionella undersökningar med personlig touch. Du lägger tiden på att utforma frågor, medan plattformen fixar själva utformningen av enkäten. Det enda som du behöver göra är att besluta vilka slags undersökningar du vill göra samt skriva i frågorna och eventuella svarsalternativ. Plattformen samlar sedan in svaren helt automatiskt och visar analysen på ett lättöverskådligt sätt.

Använd sociala medier

Du skapar en kundundersökning. Nu behöver du få besökare att besvara dina frågor. Att be dina restauranggäster att besvara onlinefrågor under deras lördagsmiddag kommer inte ge höga betyg. Då är det smartare att nå både nya och gamla kunder online. Lägg ut enkäten på sociala medier och i ert nyhetsbrev. Alla som svarar på undersökningen får sedan en gåva. Det är bästa sättet att verkligen få svar. Du kan erbjuda en gratis dessert till middagen eller dylikt. Det fina med att erbjuda något från din restaurang eller kafé är att du både får svar och gör att kunderna kommer tillbaka. Försök samtidigt att också samla in mejladresser. Så kan du skicka ut ett nyhetsbrev en gång i månaden med bra erbjudande.

Frågor som ger dig svar

Det som är skönt med Ungappeds enkätverktyg är att du inte behöver lägga tid på att utforma själva undersökningen. Enkäten kommer se snygg och professionell ut. Du kommer kunna skicka ut den med gott självförtroende. Dock måste du komma på vilka frågor som du verkligen behöver ställa. Skriv ner flera frågor på ett papper och använd sedan de bästa frågorna.

Det är enkelt att skapa undersökningar, samtidigt är det inte smart att bombardera dina restauranggäster med för många återkommande undersökningar. Börja med att göra en gratis enkät. Skicka ut den. Analysera svaren. Sedan skapar du en till undersökning för att få än bättre svar.

Du måste ställa rätt frågor. Frågor om öppettider, priser, renhet, smak, varför de besöker restaurangen, hur de upplever bemötandet, atmosfären och även hur lätt det är att ta sig till och från stället. Du kan låta sista frågan vara öppen, så att de kan skriva i förbättringar som de tycker att du ska göra. För att dina enkäter verkligen ska göra nytta måste du analysera svaren noggrant. Så att du vet vad du gör bra och vad du bör förbättra.