Låna pengar till restaurangen

Oavsett om du ska starta en restaurang eller redan driver en, kan det vara nödvändigt att låna pengar för att kunna driva verksamheten utan problem. Ett snabblån är ett snabbt och smidigt sätt att få pengar när det behövs som mest.

Varför snabblån?

Ett lån hos Lånakuten kan vara bra för dig som inte har viljan eller möjligheten att köpa saker för dina egna pengar. Som ägare till en restaurang kan det vara ett sätt att köpa saker utan att själv riskera sin egen ekonomi och sitt sparkapital. Genom att låna pengarna får man istället betala en månadsavgift och kan därmed lägga upp en budget som är mindre riskabel för verksamheten.

Ett snabblån är precis som det låter, ett lån som man får snabb tillgång till och som kan rädda en krisande verksamhet och/eller tillföra kapital för att få verksamheten att fungera bättre. Men precis som alla andra lån bör man planera ordentligt innan man tar snabblånet. Lånet ska ju betalas tillbaka plus räntan på lånet.

Så här kan du göra en budget

Hur man gör upp en budget kan skilja sig åt lite beroende på situation och vilka förutsättningar man har, men över lag handlar det om pengar in och pengar ut. Om du ska ta ett lån är det alltid bra att göra upp en budget innan du ansöker om lånet så att du vet att du kommer kunna ha råd med det. Som restaurangägare kan du exempelvis budgetera för utgifter som:

  • Hyra för lokalen.
  • Personalkostnader.
  • Inköp av matvaror.
  • Inventarier, alltifrån bord och stolar till matlagningsredskap.
  • Rengöringsprodukter.
  • Arbetskläder.

Räkna ihop summan för samtliga utgifter som restaurangen har och lägg sedan på månadskostnaden för lånet ovanpå det. Gör en överslagsräkning för att ta reda på om inkomsterna som restaurangen har kan täcka dessa utgifter utan problem. Om inte, behöver restaurangen skära ner på sina utgifter och/eller öka inkomsterna.