Tips när det är dags att äta ute med barn

Som småbarnsföräldrar är det mycket sällan eller kanske aldrig ni får möjligheten att gå ut och äta på en mysig restaurang, bara ni två. Visserligen går det att fixa en barnvakt, men det kanske kan vara svårt om man känner för att gå ut äta här och nu. Då finns det några goda råd och tips som ni kan ta del av, vilket gör att ni kan gå ut när ni vill och ta barnen med er.

Att hitta bra tips är egentligen inte svårt, för det räcker att surfa runt på nätet ett tag. Det här med att ta med sig barn är något som ger sig med tiden och det går inte att använda högskoleprovet och dess facit för att få reda på hur saker och ting ska skötas. Alla barn är olika.

Tips

Är man föräldrar till små barn kan det vara så att det inte lockar att gå på en restaurang eftersom barnen kanske börjar gråta, skrika eller rent av inte sköter sig ordentligt. Men här kommer några tips som kan vara till stor hjälp, vilket gör att restaurangbesöket blir en trevlig upplevelse för alla!

Välja ställe

Försök att leta upp en restaurang som är barnvänlig och se till att undvika de lyxiga restaurangerna. Det finns matserveringar som har en barnmeny och kritor som barnen kan låna. Går man till sådana ställen finns det många fördelar, bland annat om barnet är gnälligt. Restaurangerna har förståelse för det. Att det finns en barnmeny är ett stort plus, eftersom det kan vara svårt att hitta en maträtt som passar till barn annars. För det är ingen som vill lämna mat som kostar flera hundra kronor för att barnet gnäller och bara vill komma hem.

Boka bord

Har man möjlighet ser man till att boka bord för att vara säker på att det finns plats på restaurangen för att äta. Att stå med småbarn i en kö för att få ett bord är inte roligt, eftersom barn lätt kan bli otåliga.

Rätt tid

Småbarn är oftast trötta och vill sova redan vid sjutiden, därför bör man se till att ha ätit klart till dess. Annars får man se till att barnen har sovit en stund innan eller planera in besöket på matstället så att det inte blir vid samma tid som barnet vanligtvis brukar sova.

Ta med snacks

Barn som sitter vid ett bord vill ha sin mat direkt. Detta märks speciellt om de är ovana att besöka en restaurang och tror att maten kommer direkt. Ta med lite snacks som russin, kex eller något liknande, så kan barnet äta något omedelbart.

Ta med leksaker

För att aktivera barnet medan ni väntar på maten, ska äta upp eller få notan, kan barnet ha någon leksak, målarbok eller bok med sig, vilket gör att han/hon kan hålla sig sysselsatta en stund.

Dessa vara några av de tips och knep som kan göra restaurangbesöket trevligare!