White Guide Gala

För att förstå förtjusningen hos en restaurangägare att bli nominerad till White Guide Gala, måste man först förstå vad White Guide faktiskt är. Enkelt förklarat kan man säga att White Guide jobbar för att hylla olika typer av restauranger och företag som har lyckats med något utöver det vanliga. Även personer kan bli nominerade till denna gala, genom hårda prestationer och fantastiskt nytänkande.

White Guide Gala sker varje år och varje år koras då restauranger eller företag som har kommit med något extra intressant under året som har gått. Under galan så kan även trogna och återkommande restauranggäster få sig ett pris, för vad skulle en restaurang vara utan människor som besökte dem?

Det kanske absolut viktigaste delen av White Guide Gala är troligtvis priset för årets bästa restaurang. Under år 2017 var det restaurangen Esperanto bredvid Balettakademin i Stockholm som kammade hem priset. Här ligger varje varmrätt på en härlig summa mellan 1400-1900 kronor, men man kan inte heller förvänta sig annat än en topprestaurang som denna.

Vad krävs det då för att bli utnämnd som årets bästa restaurang? Det är nog en fråga som de allra flesta restaurangägare ställer sig. Till att börja med så utgår priset oftast till den som har lyckats skapa en komplett restaurangupplevelse i form av service, mat och atmosfär. Poäng delas ut till de restauranger som har nominerats, för att sedan räknas ihop och kvalificeras genom sina totala poäng. Om det är flera restauranger som får lika mycket poäng så utgår man istället för de poäng som har satts på själva maten och smakupplevelsen.

Det råder ingen tvekan om att White Guide Gala är en riktigt höjdpunkt för den mat- och restaurangkultur som Sverige har just nu. White Guide för 2018 ägde rum den 5 mars och befann sig i Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. Detta är ingen liten tillställning och här klär man verkligen upp sig till fest. Prisutdelningen sker oftast under de senare timmarna av dagens upplevelse och vemsomhelst har möjlighet att boka biljetter till galan. Man bör dock komma ihåg att det är viktigt att man är ute i god tid, eftersom många människor gärna samlas på platsen. Biljetterna kan variera i pris från år till år, men under 2018 så hamnade priset på 1200 kronor per person.