Starta restaurang med en vän

Vissa väljer att starta upp en restaurang ensam, medan andra mer än gärna förverkligar sin dröm tillsammans med en vän. Man kanske har arbetat i köket tillsammans sedan tidigare, eller så har man olika färdigheter som tillsammans kan göra bra affärer i restaurangvärlden. Att starta upp ett företag tillsammans med en vän är väldigt roligt, men man bör också vara inställd på att det kan tära en del på vänskapen och att man inte bör förlita sig helt på att relationen håller för det arbete som ligger framför en.

Med detta sagt betyder det inte att man inte kommer vara vänner när restaurangen väl har startat upp, men det är viktigt att båda parter är tydliga med varandra och att man skriver tydliga och ordentliga avtal om vad som gäller, t.ex. vid en eventuell försäljning av restaurangen. När det är mer än en person inblandad är det också mer tankar och idéer som man behöver ta hänsyn till och man behöver ha stort tålamod och en vilja av att verkligen vilja driva en restaurang tillsammans.

För att skriva ett avtal mellan varandra kan man använda sig av färdiga mallar online eller så skriver man själv ihop ett avtal som båda parter undertecknar.