Världens bästa restauranger

Det finns otroligt många olika typer av restauranger runt om i världen. Vissa är mindre och serverar enklare mat, medan andra anses vara riktigt exklusiva och erbjuder mat från de bästa kockarna i världen. De bästa restaurangerna i världen ligger naturligtvis i olika länder och har olika lång historia bakom sig. Här serveras även varierande typer av mat, t.ex. mat med influenser från Frankrike eller världens bästa sydamerikanska mat. I denna text listar vi de bästa restaurangerna i världen 2018.

1. På första plats på listan över de bästa restaurangerna i världen hittar vi Eleven Madison Park. Restaurangen finner man i New York. Recensioner visar att kunder upplever maten som ”den bästa de varit med om” och här får man vara ute i fruktansvärt lång tid om man vill boka ett bord.

2. På andra plats hamnar Osteria Francescana, som är en restaurang belägen i Italien. Restaurangen har lyckats kamma hem tre Michelin-stjärnor genom åren och är fullbokad året runt. Här får man njuta av italiensk matkonst när den är som bäst och den magiska atmosfären bidrar till upplevelsen med 100 %.

3. Vi går vidare och tittar på vilken restaurang som hamnat på plats nummer tre. Här hittar vi den spanska restaurangen El Celler de Can Roca, som naturligtvis befinner sig i Girona i Spanien. Restaurangen drivs och ägs av tre stycken bröder där alla har hittat sin plats i verksamheten och man kan tveklöst säga att det är något förtrollande över den mat som serveras. Glöm inte bort att beställa något av alla de fantastiska viner till din maträtt.